Neohodnoceno

Cukr skořicový 20 g BIO AMYLON

Bio skořicový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů. Je také vhodný na posypání koláčů, palačinek nebo kaše.

Skladem
Kód: 7EB0000101
Značka: Amylon, a.s.
11 Kč
Kategorie: Cukry a sladidla

Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio skořicový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Neobsahuje syntetické aroma, ale mletou skořici.

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

Složení: Cukr třtinový*, mletá skořice* (min. 14 %). Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte v suchu.

Země původu: mimo EU

Použití: K přímé spotřebě.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 464 kJ / 344 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 86,1 g
z toho cukry: 86,0 g
Bílkoviny: 0,0 g
Sůl: 0,0 g

Zebra BIO EU BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola