Krupice pohanková BEZLEPKOVÁ 400 g BIO PROBIO
Kategorie: | Obiloviny a luštěniny |
---|
Pohanková krupice je ideální pro ranní bezlepkovou krupicovou kaši. Meleme ji pro vás v celozrnné variantě v našem bezlepkovém bio mlýně. Využijete ji i na přípravu knedlíčků, noků a jemné zavářky do polévek a omáček.
Tato pohanková krupice je bezlepková (garance obsahu lepku do 20mg/kg). Je proto skvělou součástí jídelníčku bezlepkářů.
Pohanka je pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin, stejně jako quinoa. Udává se, že biologická hodnota bílkovin pohanky je až 86 % (Zdroj: VURV Praha, Ing. Jana Rysová), a je to odvozeno od biologické hodnoty vejce, které má hodnotu 100. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně - pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanku zpracováváme v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručíme tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.