Neohodnoceno

Miso hatcho sója 400 g MUSO

Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů. Vychutnejte si intenzivní, uzenou až zemitou chuť.

Skladem
Kód: 5K20000101
Značka: Muso
161 Kč
Kategorie: Japonské potraviny
EAN: 4958325000242

Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.

Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

Složení: Celé SÓJOVÉ BOBY 58 %, voda, mořská sůl, pražená SÓJOVÁ mouka, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergeny: Sója

Skladování: Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.

Použití: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 966 kJ / 231 kcal
Tuky: 10,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g
Sacharidy: 13,0 g
z toho cukry: 0,6 g
Vláknina: 7,7 g
Bílkoviny: 18,0 g
Sůl: 10,7 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola