Miso hatcho sója 400 g MUSO
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů. Vychutnejte si intenzivní, uzenou až zemitou chuť.
Kategorie: | Japonské potraviny |
---|---|
EAN: | 4958325000242 |
Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Složení: Celé SÓJOVÉ BOBY 58 %, voda, mořská sůl, pražená SÓJOVÁ mouka, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergeny: Sója
Skladování: Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Použití: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 966 kJ / 231 kcal | |
---|---|
Tuky: | 10,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,9 g |
Sacharidy: | 13,0 g |
z toho cukry: | 0,6 g |
Vláknina: | 7,7 g |
Bílkoviny: | 18,0 g |
Sůl: | 10,7 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.