Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO
Kategorie: | Vaření a pečení |
---|
Pohanka je pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin, stejně jako quinoa. Udává se, že biologická hodnota bílkovin pohanky je až 86 % (Zdroj: VURV Praha, Ing. Jana Rysová), a je to odvozeno od biologické hodnoty vejce, které má hodnotu 100. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu. Je loupaná mechanicky (ne termicky), takže si zachová větší množství živin, které se při tepelném zpracování ztrácí.
Tato pohanková mouka je bezlepková (garance obsahu lepku do 20mg/kg). Je proto skvělou součástí jídelníčku bezlepkářů.
Využití pohankové mouky v kuchyni: Z pohankové mouky přiravíte tradiční francouzské palačinky crêpes (jsou výborné na sladko i na slano), je vhodná na bezlepkové moučníky a pečivo, na lívance, na zahuštování, na knedlíky, nočky apod.
Recepty:
Celozrnné zelníky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.