Pasta Umeboshi 150 g BIO MUSO
Pasta Umeboshi je vyrobena z japonských ume švestek nakládaných v soli s listy Shiso. Jedná se o tradiční japonský produkt. Využijete ho do dresinků, omáček či pomazánek.
Kategorie: | Japonské potraviny |
---|---|
EAN: | 4958325003625 |
Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom je ve skutečnosti odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.
Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).
Složení: Umeboshi pasta* 98 % (ume švestky*, jedlá sůl mořská), shiso extrakt* 2 % (shiso listy*, ume švestkový ocet, sůl). *BIO
Alergeny: Sója
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Země původu: Japonsko
Použití: Vhodné jako základ do dresinků a omáček.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 154 kJ / 36 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 8,1 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 2,0 g |
Bílkoviny: | 0,0 g |
Sůl: | 21,2 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.