Neohodnoceno

Pasta Umeboshi 150 g BIO MUSO

Pasta Umeboshi je vyrobena z japonských ume švestek nakládaných v soli s listy Shiso. Jedná se o tradiční japonský produkt. Využijete ho do dresinků, omáček či pomazánek.

Skladem
Kód: CUL1000101
Značka: Muso
216 Kč
Kategorie: Japonské potraviny
EAN: 4958325003625

Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom je ve skutečnosti odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).

Složení: Umeboshi pasta* 98 % (ume švestky*, jedlá sůl mořská), shiso extrakt* 2 % (shiso listy*, ume švestkový ocet, sůl). *BIO

Alergeny: Sója

Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.

Země původu: Japonsko

Použití: Vhodné jako základ do dresinků a omáček.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 154 kJ / 36 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,1 g
z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 2,0 g
Bílkoviny: 0,0 g
Sůl: 21,2 g

Zebra BIO EU BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola