Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO
Kategorie: | Obiloviny a luštěniny |
---|
Pohanka je pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin, stejně jako quinoa. Udává se, že biologická hodnota bílkovin pohanky je až 86 % (Zdroj: VURV Praha, Ing. Jana Rysová), a je to odvozeno od biologické hodnoty vejce, které má hodnotu 100. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
U pohanky garantujeme bezlepkovost (obsah lepku 20 mg/kg). Zpracováváme ji u nás v bezlepkovém mlýně, kde je bezlepkovost přísně kontrolována.
Využití pohanky kroupy: Pohankové kroupy jsou výborné na přípravu risot (kroupot), jako příloha k masovým i zeleninovým pokrmům, můžete je přidat do salátů, karbenátků, zapékat je v různých slaných i sladkých variacích, přiravit z nich snídaňové kaše (více je rozvaříte) apod.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně - pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanku zpracováváme v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručíme tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.
Bramborové knedlíky plněné pohankou
Zajímavosti:
Propadli jste superpotravinám? Vsaďte na ty české!
Bez lepku a přirozeně z PROBIO bezlepkového bio mlýna
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.